Revista ATENEUS 7

5,00 

La revista dels Ateneus de Catalunya

Category:

La gestió cultural és un terme que darrerament està en boca de tots, ja que cada vegada més persones s’especialitzen en aquesta branca que es va començar a perfilar a principis dels anys vuitanta. Les necessitats de la societat civil i la constant evolució del sector cultural fan cada vegada més necessària la formació específica de persones per fer front als reptes del sector cultural.

Per aquest motiu hem volgut centrar el tema de la revista en la gestió de les entitats culturals sense ànim de lucre. Precisament perquè els ateneus gestionen la cultura des de molt abans que la figura dels gestors culturals es creés com a tal. D’aquesta evolució cap a la professionalització, n’hem parlat amb la Núria Llorach, gestora cultural, que ens ha explicat com la tasca històrica d’organització i coordinació d’activitats de les entitats i ateneus ha ajudat a crear l’actual entramat sociocultural de la societat civil catalana.

I d’aquesta evolució i creixent professionalització de la gestió cultural neix la difícil qüestió de si és o no és necessari incorporar personal tècnic contractat a les entitats. Per aquest motiu hem reunit els gerents de diferents ateneus amb realitats diverses en un trobada a Lleida. De solucions i opinions n’hi ha una per a cada entitat, però la tendència creixent és la d’incorporar personal professional, en la mesura que sigui possible, per ajudar les juntes directives a dur a terme la seva tasca.

En aquest número de la revista Ateneus hem dedicat la secció Terra d’ateneus a fer un recorregut per les entitats del Maresme; hem anat fins a Vilafranca del Penedès per descobrir l’evolució i l’estat dels seus històrics teatres, a l’apartat Cartografia teatral. Parlem de la segona temporada de l’Espai A i de l’exposició «Catalunya, terra d’ateneus», que s’ha inaugurat al Museu d’Història de Catalunya i que durant dos anys recorrerà de forma itinerant el territori català.

I en aquest moment de canvis polítics hem entrevistat en Carles Puigdemont, actual alcalde de Girona i president de la Mesa de Cultura i Llengua del Parlament de Catalunya durant la IX legislatura. Amb ell hem parlat de la creixent necessitat, per part de l’administració pública i de les entitats privades com els ateneus, de treballar plegats per tal d’aconseguir que la cultura en surti reforçada. Un missatge d’optimisme en aquests temps de retallades.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Revista ATENEUS 7”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt