Als ateneus ens agrada parlar. Molt. Si no hi hagués hagut voluntat de comunicació, de debat, de canvi, la gent dels pobles i les ciutats de Catalunya no s’hagués començat a organitzar, fa prop de 200 anys, per crear els primers ateneus.
Des d’aleshores ha plogut molt, la societat ha canviat i els ateneus s’han mantingut com a institucions de referència. Ara bé, ser-hi és existir? Dediquem aquest número de la revista Ateneus a les xarxes socials i a la comunicació per observar com el moviment s’està adaptant als nous temps. Com existim al segle XXI. I, el que és més important, què i com ho transmetem a la ciutadania.
Per fer-ho hem convidat un expert com Genís Roca a asseure’s amb nosaltres, però també hem convocat directius i responsables de comunicació de sis entitats per conèixer els seus punts de vista i els seus neguits. Una perspectiva de futur que cal completar no oblidant qui som i d’on venim.
Per això, en aquesta revista s’incorpora una nova secció, Terra d’Ateneus, on explorarem el territori català per veure com el teixit ateneístic s’hi ha implantat i ha contribuït a desenvolupar el seu entorn.
Una voluntat de comunicació que també volem plasmar parlant amb una de les noves cares de l’equip de cultura de la Generalitat, Lluís Puig (director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana).
Diuen que, parlant, la gent s’entén. Doncs parlem, escoltem i treballem per no ser engolits pel silenci.
Reviews
There are no reviews yet.